Programma

zo 06.01
Aanvang 14:30 uur
Kaartverkoop: prijs € 7,50
< Terug

Peer Gynt 6+
Frank Groothof

Nesterlé brengt met trots een familievoorstelling (6+) met niemand minder dan Frank Groothof (bekend van Sesamstraat en Klokhuis). Hij vertelt, zingt en danst het sprookjesachtige verhaal van Peer Gynt. Frank weet met dit verhaal alle leeftijden te boeien en te ontroeren.
De jonge vrijbuiter Peer Gynt voelt zich gevangen in zijn dorp, waar iedereen op hem let en zich met hem bemoeit. Hij wil niets weten van werk of een vak leren. Hij wil avonturen beleven, dansen en vrolijk zijn! Op de bruiloft van zijn vriend Matz, ontmoet Peer een meisje, Solvejg, en vraagt haar ten dans. Maar zij mag van haar vader niet met Peer dansen en hij zet het op een drinken. Stomdronken schaakt hij dan maar de bruid. Eenmaal in de bergen stuurt hij de bruid weer terug omdat hij Solvejg niet kan vergeten. In zijn dorp kan hij zich voorlopig niet meer vertonen. Na vele omzwervingen keert hij terug naar zijn dorp. Zal Solvejg hem zijn vergeten of niet?

‘’Met theater geef je kinderen iets wat je met woorden niet zeggen kunt…’’

Frank Groothof over het belang van theater: “Ouders die hun kinderen mee naar het theater nemen, geven hen iets wat je met woorden niet zeggen kunt. Door middel van verhalen kunnen kinderen dingen leren. Daarom is theater zo belangrijk voor mij als mens. Je krijgt er een andere kijk op het leven van. Mijn verhalen gaan veelal over mensen die op reis gaan en allerlei avonturen beleven. Het uitgangspunt van alle voorstellingen is muziek, waaronder klassieke muziek. Theater is een venster naar een andere wereld en de muziek brengt je naar een ander level waar je in deze materiële wereld niet zo makkelijk komt”.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Van Tilburg.
frankgroothof.nl/peer-gynt-2