Programma

za 11.12
Aanvang 20:15 uur
Kaartverkoop: prijs € 12,50
< Terug

Daar moet je heen
Rosa da Silva

In ‘Daar moet je heen’ neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

#veelzijdigtalent #portugeestemperament #drentsenuchterheid

Pers over Rosa da Silva: “De overstap van muziektheater naar kleinkunst lijkt een goede keuze. Hier is ze helemaal de baas van het podium" – Patrick van den Hanenberg, Theaterkrant

Over Rosa da Silva:
Met hoofdrollen in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees Rosa da Silva al op het podium thuis te horen. Nu stapt ze op overtuigende wijze cabaretland in als ‘veelzijdig talent dat van het podium afspat’ en nam ze na een verpletterende finale op het Amsterdams Kleinkunst Festival zowel de jury- als publieksprijs mee naar huis.

De pers over Da Silva in Daar moet je heen:

Theaterkrant
“In ‘Daar moet je heen’ laat Da Silva alle kanten van haar veelzijdige talent zien.”
“Da Silva heeft een stem die gemaakt lijkt te zijn voor de fado”

NRC
“Haar typetjes zijn geweldig”
“Scherp persifleert ze zowel de trots van Randstedelingen als de trots van Drentenaren.”
“Gezongen met een prachtstem!”

Volkskrant
“Da Silva is een van die eerdere festivalwinnaars die, nu het weer kan, alsnog een nieuwsgierig publiek verdient.”
“Die stem!”
“De muzikale bijval van Remko Wind geeft alles nog meer kleur”rosadasilva.nl/