Programma

zo 26.01
Aanvang 15:00 uur
Gratis toegang
< Terug

Zondagse Muziek Old Swing band en Koraal

Het podium is tijdens deze Zondagse Muziekmiddag voor Old Swing band en het koor Koraal.

Wij stellen ze graag aan u voor:

De Old Swing band is een 15 mans swingorkest uit het oostelijk deel van Brabant, opgericht in 1984. De muzikanten komen uit Schijndel, Sint Oedenrode, Nistelrode, Veghel, Uden, Boekel en Beek en Donk. Eenmaal per week wordt er gerepeteerd in Zijtaart. Zoals de naam al aangeeft heeft dit orkest een voorkeur voor swingjazz uit de periode 1930-1960.
Deze zeer dansbare muziek onderhield nauwe relaties met dansstijlen als de Lindy Hop, Charleston, Swing, Rock (Jive), Boogiewoogie en wat later Mambo en Chacha. Een deel van het repertoire bestaat dan ook uit lekkere dansnummers. Het is heel inspirerend om als dansorkest op te treden terwijl (stijl)dansparen zich op de dansvloer uitleven op onze muziek.
Een ander deel van het repertoire komt uit de Nederlandse swingtraditie: de muziek van Ramblers en Skymasters heeft veel leuke swingnummers opgeleverd van bijvoorbeeld Jack Bulterman en Pierre Wijnobel. Oude hits als: “Ik heb een keukentje” en “Dag schatteboutje” behoren tot het repertoire.
Een even belangrijk gedeelte van het repertoire is ingeruimd voor typische bigband nummers van soms oudere snit, maar wel eigentijds gearrangeerd. De huidige bezetting stelt de band in de gelegenheid om deze nummers uit te voeren zoals ze bedoeld zijn.
Puike bigband-arrangementen van mannen als Michael Sweeney, Paul Lavender, Roger Holmes en Sammy Nestico zijn een uitdaging om te spelen en vaak verrassend om naar te luisteren.

Kortom: er is keus genoeg voor een middag lekkere swingmuziek.

Koor Koraal uit Heesch, onder leiding van Peter Raak, is in 1985 gestart met 5 leden, waarvan er nog steeds 2 lid zijn. Inmiddels telt het koor 35 leden en een live combo. Men zingt meerstemmige popliederen uit de periode van 1970 tot nu.
35 jaren is een Koralen jubileum wat het koor met zo’n naam niet zomaar voorbij kan laten gaan. De aftrap van het koralen jubileumjaar is in Nesterlé. Speciaal voor het jubileumjaar hebben de koorleden een aantal nieuwe liederen ingestudeerd die zij dan ook graag in Nesterlé ten gehore brengen.

Toegang is gratis. Vrije inloop tussen 15:00 - 17:00 uur.