Programma

do 19.12
Aanvang 20:15 uur
Kaartverkoop: prijs € 5,00
< Terug

Filmavond - Capharnaüm

n de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me leven hebben gegeven." De nieuwe film van regisseur Nadine Labaki (CARAMEL) is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin moet hij helpen zijn familie te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan de eigenaar van de buurtwinkel, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en allesbeslissende keuzes.


CAPHARNAÜM is winnaar van de Jury Prijs op het Filmfestival van Cannes, waar de film in première ging. Sindsdien is de film door het publiek omarmd en won het vele publieksprijzen op internationale filmfestivals. De cast bestaat veelal uit amateuracteurs en met name Zain Al Rafeea wordt geprezen om zijn sterke acteerprestaties.

Libanon / Verenigde Staten
Drama
120 minuten

geregisseerd door Nadine Labaki met Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw en Boluwatife Treasure Bankole


Tickets verkrijgbaar voorafgaand aan de film vanaf 19.30 uur.