Programma

do 16.08
Aanvang 15:00 uur
Kaartverkoop: prijs € 2,50
< Terug

FILMMIDDAG - FERDINAND

Als leuke afsluiting van de zomervakantie de animatiefilm FERDINAND:
Ferdinand is een enorme stier met een piepklein hartje. Als hij wordt ontvoerd omdat mensen ten onrechte denken dat hij levensgevaarlijk is, zet hij alles op alles om weer thuis te komen.
Al in 1938 maakte Walt Disney het korte filmpje ‘Ferdinand the Bull’, in een stijl die vergelijkbaar is met de ‘Silly Symphonies’. Het filmpje leverde hem een Oscar op voor beste korte animatiefilm. Bijna tachtig jaar blaast 20th Century Fox Animation, in samenwerking met Blue Sky Studios met een 106 minuten durende animatiefilm Ferdinand de stier nieuw leven in. In de Nederlandse versie maakt de Brabantse kickbokskampioen Rico Verhoeven zijn filmdebuut; hij spreekt de stem in van Ferdinand.
De animatiefilm vertelt het verhaal van Ferdinand: een kleine stier die er de voorkeur aan geeft om rustig onder een kurkboom te liggen en de geur van de bloemen op te snuiven in plaats van rond te springen en te spelen met andere stieren. Als Ferdinand opgroeit en verandert in een grote sterke stier blijft hij een zacht temperament houden. Maar wanneer op een dag vijf mannen langs komen om de grootste, snelste en ruigste stier uit te zoeken voor een stierengevecht in Madrid wordt Ferdinand ten onrechte uitgekozen.
Mochten andere animatiefilms toch net even te dramatisch en emotioneel zijn, dan biedt Ferdinand wel een uiterst vriendelijk alternatief, voor de echt jonge kijkers.
Kaartjes verkrijgbaar aan de kassa vanaf 14.30 uur.

Voor meer informatie over films bij Nesterlé – meld je aan voor de filmmail via www.nesterle.nl.